Sara Ray Interior Design

Topic:

Westhaven Renovation

This project began with a simple concept to incorporate our clients’ love for travel and culture into their home. We simplified and streamlined the shell for a modern aesthetic, then incorporated special details from around the world. This project consisted of a master bathroom and two guest bath renovations, plus furnishings & décor for the living room, foyer, powder bath, master and guest bathrooms, and guest bedrooms.

The living room is arranged in a pleasing, symmetrically-balanced plan centered around the fireplace. We selected in a soft, warm gray for the walls & changed the light fixture. We layered a large custom rug, tables, and an arrangement of accessories. Subtle details include the Asian chinoiserie fabric on the saddle stool, barrel-back faux bamboo framed chairs in a silver finish, a horsehead iron table, and a large hand-painted drum as an end table.

The foyer design incorporates the same paint color, a new walnut console featuring a handmade concrete lamp, and some other special items. An antique chair was refreshed with a newly-reupholstered cushion in a beautiful embroidered fabric and jute tassels. To finish the space, we added an antique rug.

The master bath has a streamlined layout with a freestanding tub and a separate shower with tile in gray tones. The sink wall features a custom walnut vanity, and we selected a combination of polished nickel & black metal for a timeless, modern look. The custom vanity mirror features built-in medicine cabinets.

Photos by Kristen Mayfield.

12 South Bungalow

Our goal was to take a dated bungalow in the heart of the 12 South neighborhood and completely renovate and refresh it for our clients, a family from New York. We selected all furnishings, fixtures, and finishes. With a new addition, an ample kitchen, laundry room, and master suite were achieved. The home was streamlined with a fresh monochromatic paint scheme and natural wood floors throughout to achieve a gallery feel to showcase the art, which the homeowners have collected from their travels around the world. We layered mixed metals, borrowed hues from the art, and styled everything with a casual and fresh appeal. This space is now a comfortable Nashville vacation home for this family, as well as short term rental patrons.

Photos by Oh Hey Photo.

 

Belmont-Hillsboro Renovation

featured-bath-©GievesAnderson

This home in the heart of the Belmont-Hillsboro neighborhood boasts new looks in a few special spaces, and their kitchen renovation is underway now!

For the master bathroom remodel, we sought to create a relaxing space that incorporates color, pattern, and visual texture. The design was inspired by the hand-painted Moroccan tile featured on the vanity wall and bath tub surround. Brass accents in the plumbing and lighting fixtures, mirrors and bath accessories contrast against the blues to provide warmth. A vintage rug brings some visual texture, as well as another pop of blue. We enlarged the steam shower area for a more luxurious experience. A curved shower ceiling and niche nod to the softness and beauty of the Moroccan-inspired design, while the dark blue ceiling tiles add texture and weight in an unexpected space. The brushed brass shower fixtures pop against the white tile walls, giving the shower area a clean brightness.

We created the layout of the bathroom and the design of the cabinetry and steam shower, in addition to all selections of tile, countertops, plumbing and lighting fixtures, paint colors, mirrors, bath accessories, art, and rug. Once the bathroom was complete, we assisted with styling of the vanity and selection of bath linens.

For the six-year-old’s pink bedroom, the decor was re-imagined with pink tassel drapes and a woodsy reading nook that was converted from an unused closet. In the bedroom shared by two young boys, the inspiration came from their favorite movie. It features a not-too-obvious theme with a custom bedside chest built to share, along with plenty of baskets and shelves to hold and display books and toys.

Photography by Gieves Anderson.

 

 

Oak Hill Outdoor Living

pool_featuredimage_©GievesAnderson

This project was designed around our client’s desire for a cohesive outdoor living space, with multiple seating areas on the two-story patio overlooking their pool. We created an outside environment that was durable in the elements, yet not short on style, with a base of outdoor-specific materials and fabrics in neutral colors and pops of color through pillows, accessories, and plants.

We created the space plans for all of the patio seating areas, and also selected all furniture, rugs, fabrics, pillows, and accessories.

Photography by Gieves Anderson.

TOPICS

BLOGROLL

ARCHIVES